Praat mee met ‘Brabant praat’ over betaalbaarheid van energie in de toekomst

Ruim 1.100 Bredanaars kregen al een uitnodiging om mee te praten met ‘Brabant praat’ over de energierekening van de toekomst. En deze week komt er nog een uitnodigingsronde met extra aandacht voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar.

Heeft u een uitnodiging ontvangen? Doe mee met Brabant Praat. Aanmelden kan tot 16 februari.

Onderwerp van de Brabant Praat gesprekken is ‘wat is nog betaalbaar als we overstappen op duurzame energie’ en ‘welke keuzes willen inwoners en wat mag keuzevrijheid kosten’. In 2050 stopt Nederland met aardgas als energiebron voor verwarming, de douche of om te koken. Om hierop zo goed mogelijk voor te bereiden en te weten hoe inwoners hierover denken, organiseert de energieregio West-Brabant bijeenkomsten.

In totaal krijgen in 2 rondes, ruim 20.000 West-Brabantse inwoners een uitnodiging.  Deelname is alleen mogelijk op basis van de uitnodiging. Na het aanmelden volgt een loting. De 200 West-Brabantse deelnemers zullen een goede afspiegeling de regio zijn. Denk hierbij aan deelnemers uit  steden en dorpen, leeftijdscategorie (vanaf 16 jaar) en mannen/vrouwen.  Er is extra aandacht voor een goede vertegenwoordiging van jongeren zodat hun stem ook doorklinkt.

In februari en maart zijn de bijeenkomsten met 40 tot 50 deelnemers per sessie. Het resultaat van de bijeenkomsten gaat als advies naar de politiek en wordt betrokken bij de volgende stap van de West-Brabantse energiestrategie (versie 2.0).

Meer informatie

De organisatie van ‘Brabant Praat’ is in handen van Energieregio West-Brabant, een samenwerking tussen West-Brabantse gemeenten, Waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland en Enexis.

Voor meer informatie Brabant Praat | RES West-Brabant (energieregiowb.nl)

Geen uitnodiging ontvangen voor Brabant Praat? Iedereen kan toch meedoen en werken aan een duurzame toekomst. Homepage | Breda doet mee helpt je op weg.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen