Over de energiecoaches

De enthousiaste energiecoaches van BRES geven advies bij jou thuis.

Wat is een energiecoach?

Een energiecoach van BRES is altijd iemand met hart voor Breda en het thema duurzaamheid. Hij of zij komt bij je langs om deskundig energieadvies te geven over je woning. Het kan zijn dat je kosten wilt besparen en daarom ‘iets’ aan jouw huis wilt laten doen. Maar ook als je vragen hebt over wooncomfort, kan een energiecoach je goede tips geven. Tocht of vochtproblemen maken wonen in je huis nu eenmaal minder fijn dan je zou willen. Wat je motivatie ook is, jouw wensen en behoeften zijn tijdens dit gesprek belangrijk.

Wat doet een energiecoach?

Tijdens een energieadviesgesprek loop je met de coach door je woning en geeft hij of zij aan waar nog kansen voor je liggen. Ook op het gebied van financiering en subsidie kan een energiecoach je veel vertellen. Na dit gesprek heb je een goed beeld van welke maatregelen je kunt treffen voor jouw woning. Een overzicht van de bedrijven die met WoonWijs Breda samenwerken, is te vinden op deze website. Ben je benieuwd naar deze gedreven energiecoaches? Hieronder stellen zij zich aan je voor.

Deze vrijwilligers staan voor je klaar

Nel

Ik ben Nel Oomen en ik woon in het centrum van Breda. Sinds zes jaar ben ik verbonden aan BRES en werk onder andere in de Greenhopper, de duurzame popup store van de gemeente Breda.

In mijn werk bij BRES heb ik veel persoonlijk contact met inwoners en dat is ook de kracht van BRES als coöperatie, vind ik. Soms heb je het als bewoner echt even nodig om begeleid te worden met verduurzaming. Je kunt bij ons terecht met vragen en wij hebben daar ook solide antwoorden op.

Herman

Ik ben Herman Hoelen, energiecoach bij BRES in Breda. Momenteel woon ik in Prinsenbeek. Mijn vakgebied is productie- en energietechniek en hiermee heb ik gelijk een basis voor mijn werk als energiecoach.

Het mooiste aan mijn werk als energiecoach vind ik het feit dat je mensen op de hoogte kunt brengen van wat er mogelijk is en het plezier wat ik er zelf in heb. Je kunt het niet van elkaar scheiden, die twee dingen maken het leuk. Het moet elkaar in een positieve manier beïnvloeden.

Michel

Ik ben Michel Panis. Ik woon in de wijk IJpelaar, Breda Zuid-Oost en ben sinds twee jaar met pensioen. Ik ben bij actief bij BRES en bij de Grote Kerk in Breda en Erfgoed-vereniging Engelbrecht v Nassau.

Een energiegesprek is voor mij echt geslaagd als mensen na een halfjaar terug bellen en zeggen ‘Top!’. Ik vind het geweldig om allerlei soorten mensen, huizen en huishoudens tegen te komen. Aan huizen zie je vaak al wat voor een mensen erin wonen, jong, oud, rijk en arm. En het is toch mooi dat ze allemaal willen isoleren.

Monique

Ik ben Monique de Leeuw, woon in het centrum van Breda. Na een opleiding Cultuurmanagement heb ik gewerkt in de kunst en cultuur, in het onderwijs en duurzame ontwikkeling. Mijn ideaal was om cultuur en maatschappelijke betrokkenheid te verbinden. Nu ben ik actief als vrijwilliger, o.a. bij BRES sinds 2016.

Voor BRES interview ik inwoners van Breda met de vraag hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Het is mooi als ik met deze verhalen weer andere mensen kan inspireren en motiveren. Op informatieavonden van BRES in de Bredase wijken ben ik gastvrouw en maak ik verslagen. Zo zien we wat er leeft en hoe mensen hun afwegingen maken.

Emiel

Mijn naam is Emiel Rouws, ik woon in Princenhage en ben sinds vier jaar actief als energiecoach bij BRES. Ik heb 33 jaar een drukkerij gehad en daar ben ik altijd bezig geweest met kijken hoe we dit proces milieuvriendelijker konden maken.

Mijn ervaring als energiecoach is dat verduurzamen ook in kleine beetjes kan en dat ieder dit op z’n eigen manier doet. Ik ben iemand van de simpele oplossingen, niet alleen op besparen gericht, maar dingen die je als inwoner gelijk meer comfort geven. Het is genieten als ik mensen meteen praktisch kan laten zien waar de warmte weglekt of hoe het glas aanvoelt.

Rien

Mijn naam is Rien Naalden, ik werk als vrijwilliger voor BRES. In het verleden was ik (oa.) werkzaam als interieurarchitect en nu geef ik inwoners van Breda advies over verduurzamen hun huis. Door mijn achtergrond neem ik veel inhoudelijke kennis mee over bouwkundige aspecten.

Maar ook vind ik het belangrijk om te kijken naar de inwoners zelf en hun persoonlijke situatie. Het mooiste aan het werk vind ik dat mensen blij en dankbaar zijn dat ik ze ondersteuning heb kunnen bieden. In mijn advies ben ik altijd eerlijk en breng ook het liefst een beetje humor mee. Niet belerend over duurzaamheid, maar samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Pieter

Ik ben Pieter Koenraads. Ik woon in Prinsenbeek en nu ik met pensioen ben heb ik gelukkig meer tijd voor mijn kinderen en klein-kinderen. Hiernaast sport ik ook, golf en tennis.

Ik ben opgeleid in de chemische technologie en milieu biologie en nu tweeënhalf jaar energiecoach. Ik vind het leuk dat mensen bij ons kunnen aankloppen voor een professioneel advies. Mensen zien en horen van alles in het nieuws, zoveel dat je soms de bomen door het bos niet meer kan zien. Een energiegesprek is geslaagd voor mij als mensen opnieuw contact opnemen met BRES en mij dan extra vragen stellen. Dan hebben de mensen iets aan het gesprek gehad.

Maak direct een afspraak

Onze energiecoaches komen graag bij je langs.

Plan een afspraak