Je huis verduurzamen voor € 9.000, kan dat?

Bij je hypotheekaanvraag kun je bijna altijd € 9.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Wat kun je eigenlijk doen met € 9.000? En wat levert dat op? We hebben 2 scenario’s voor je uitgewerkt. Eén voor huizen van vóór 1992 en eentje voor goed geïsoleerde huizen die gebouwd zijn na 1992. Lees verder voor de rekenvoorbeelden. (Bron: ASR)

Scenario 1: huis van voor 1992 eerst isoleren

Is jouw huis gebouwd vóór 1992? Dan is de kans groot dat de isolatie in je woning nog niet optimaal is. Isolerende maatregelen verdien je sneller terug dan zonnepalenen of een warmtepomp. Je kunt daarom het beste beginnen met isoleren.

Isolatiemaatregelen

Het isoleren van een schuin dak kost voor een gemiddelde hoekwoning met ongeveer € 3.200. Dan heb je nog budget over om je spouwmuur te isoleren (€ 2.400) en je ramen te vervangen met HR++ glas (€ 3.700). De subsidie voor de dakisolatie, spouwmuurisolatie en HR++ glas is bij elkaar € 2.550 *. Trek je deze van de eenmalige kosten af, dan heb je voor € 7.950 * je huis een stuk beter geïsoleerd. Hiermee bespaar je vervolgens flink op je energierekening.

Subsidie voor isolatie

Check op de site van RVO of je subsidie kunt krijgen voor je isolatie. Daarmee kun je flink op je investering besparen. Je hebt recht op subsidie als je minimaal twee isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren, bijvoorbeeld dakisolatie en het plaatsen van HR++ ramen. Je krijgt ook subsidie als je één isolatiemaatregel combineert met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Je moet de maatregelen wel laten uitvoeren door een bedrijf, dus je mag ze niet zelf uitvoeren. Kijk voor een goed overzicht inclusief de voorwaarden om subsidie te krijgen op de website van Milieu Centraal.

LEES VOOR HET HELE VERHAAL HET BLOG VAN DE A.S.R. 

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen