Geef je mening over de energietransitie

Gemeente Breda en BRES geven via deze website informatie over het verduurzamen van woningen in en rondom Breda.

Gemeente Breda werkt in de energieregio West-Brabant ook mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). Met de RES werken we samen aan een duurzame toekomst. In dit document beschrijven we hoe en waar we als energieregio duurzame energie gaan opwekken.

In de RES staan de resultaten van vele onderzoeken, gesprekken en bijeenkomsten. Een rode draad is dat West-Brabant werkt vanuit de ambitie dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is. Met oog voor innovatie en zorgvuldig gebruik van de ruimte.

Een Concept-RES is pas openbaar geworden. We gaan binnen de energieregio werken aan een opvolger van de RES, de RES 1.0. In dit document gaan we de plannen verder uitwerken. Daarbij is de mening van inwoners uit de regio ontzettend belangrijk. Als betrokken inwoner krijg jij natuurlijk de ruimte voor het delen van jouw vragen, wensen en verwachtingen.

De energieregio West-Brabant heeft daarom samen met het PON een vragenlijstonderzoek voor inwoners uit de regio samengesteld.

In de internetconsultatie zijn er vragen rondom de energietransitie als:

Hoe kijk jij aan tegen zonne-energie, bijvoorbeeld op je dak of veld?
Wat verwacht je van de overheid als het gaat om energie besparen?
Op welke manier wil jij meedenken over de thema’s rond de RES?

De suggesties die je als inwoner invult, zijn input voor de RES 1.0. Dit onderzoek loopt t/m 31 augustus. De uitkomsten hiervan worden opgenomen in de volgende versie. Deze RES 1.0 moet van het Rijk uiterlijk 1 juli 2021 klaar zijn. Maar de regionale overheden willen het plan al in de eerste helft van 2021 definitief vaststellen.

Grijp jij de kans om mee te praten over windenergie, zonne-energie en de toekomst van jouw regio? Ga naar www.hetpon.nl/RES-west en doe mee met de internetconsultatie!