BRABANT PRAAT   

Uitnodiging ontvangen? Praat mee in het ‘Brabant praat’-burgerforum over eerlijk verdelen van duurzame energiebronnen in West-Brabant

In juni start in de regio West-Brabant het burgerforum voor de Regionale EnergieStrategie West-Brabant. Op 14 mei ontvangen 10.000 inwoners hiervoor een uitnodiging met de vraag om mee te praten. Alleen wie een uitnodiging ontvangt kan zich aanmelden. Ook volgt er een werving onder jongeren via scholen en jongerenorganisaties. Na het aanmelden, volgt een loting. Op deze manier ontstaat er een goede verdeling van deelnemers uit alle gemeenten en van alle leeftijdsgroepen.

Een groep van 30 tot 40 mensen gaat in het forum aan de slag.

Eerlijk verdelen over West-Brabant

Er is zorgvuldig gewerkt aan plannen voor gebieden waar duurzame energie opgewekt kan worden. De komende tijd zijn er opnieuw belangrijke beslissingen te nemen. Daarom is het belangrijk te luisteren naar de inwoners, wat zij belangrijk vinden.

Het centrale onderwerp in het burgerforum is de verdeling van duurzame opwek van energie in West-Brabant. Vragen zoals ‘Hoe worden die plekken waar we duurzame energie opwekken verdeeld over West-Brabant’ en ‘Zijn er nog andere manieren om energie op te wekken’ zijn aan de orde. Experts leveren een bijdrage aan de gesprekken en informeren de deelnemers onder andere over wat de regio al doet.

Burgerforum gesprekken in 5 bijeenkomsten

Het burgerforum komt 5 keer bij elkaar in de periode juni tot en met september. De uitkomst van de gesprekken bestaat uit adviezen die weer worden gebruikt voor de RES 2.0

De organisatie van ‘Brabant Praat’ is in handen van Energieregio West-Brabant, een samenwerking tussen West-Brabantse gemeenten, Waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland en Enexis.

 

Voor meer informatie Brabant Praat | RES West-Brabant (energieregiowb.nl)

 

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen