Collectieve actie zonnepanelen

Maak de stap naar het opwekken van je eigen duurzame energie! Alle inwoners van Breda kunnen t/m 31 mei 2020 meedoen aan de collectieve inkoopactie zonnepanelen.

De Bredase Energie Coöperatie (BRES) organiseert voor de tweede keer een actie waarbij je als woningeigenaar collectief zonnepanelen kunt inkopen. Bij de vorige actie in Prinsenbeek, Belcrum en Brabantpark hebben ruim 85 woningeigenaren meegedaan. In het stappenplan hieronder lees je hoe het werkt. Dit keer kunnen alle woningeigenaren uit heel Breda meedoen aan de actie.

Wil je eerst meer informatie over zonnepanelen? Kijk dan op de maatregel pagina over zonnepanelen. In verband met de Corona crisis kunnen we helaas niet meer bij elkaar komen op een informatie avond om meer te weten te komen over deze collectieve actie. Ook zijn er vragen of bijvoorbeeld de actie nog steeds doorloopt. Daarom hebben we de presentatie die anders wordt gegeven hier online gezet. Zo kun je toch alvast wat meer informatie krijgen. Deel deze ook presentatie gerust!

Normaal is er natuurlijk ook gelegenheid voor vragen. Stel deze vooral, via Sjoerd op s.wiersma@bresbreda.nl. Bellen of Whatsappen kan ook (overdag) op 06 461 684 60. Direct aanmelden via het inschrijfformulier voor een vrijblijvende offerte mag natuurlijk ook.

Waarom samen inkopen met BRES?

  • Je betaalt 15% minder voor je zonnepanelen
  • Je ontvangt 10% aanvullende korting als er genoeg deelnemers zijn
  • Je offerte wordt nog eens gecontroleerd door BRES
  • Je hebt contact met een betrouwbare installateur met kantoor in Breda
  • De vorige BRES inkoopactie werd gewaardeerd met een 8,4!

De voordelen van collectief inkopen

Scherpe prijs

Met samen inkopen betaal je een scherpe prijs voor je zonnepanelen

Geen gedoe

Geen (uit)zoekwerk, BRES zorgt voor de beste en goedkoopste installateur.

Betrouwbaar

BRES bewaakt voor jou de prijs en kwaliteit van de panelen en helpt je bij vragen of problemen.

Dit is ons aanbod:

De Bredase Energie Coöperatie BRES heeft voor jou uitvraag gedaan bij een aantal regionale en lokale installateurs van zonnepanelen. Daaruit hebben we het meest aantrekkelijke aanbod qua prijs en kwaliteit geselecteerd. Hiernaast zie je de prijsindicatie voor jouw type woning exclusief BTW en inclusief montage. Hiermee komt de terugverdientijd al snel onder de 7 jaar. En regelmatig zelfs onder de 6 jaar!

Hoe doe je mee aan deze actie?

Stap 1

Laat jouw gegevens achter. Daarna belt de installateur om een afspraak te maken voor een technische opname.

Stap 2

De installateur komt langs, bespreekt je wensen en kijkt wat er technisch mogelijk is gebaseerd op je huidige situatie.

Stap 3

Je ontvang een offerte. Deze wordt door BRES getoetst op prijs en kwaliteit.

Stap 4

Als je de offerte goedkeurt, maakt de leverancier een afspraak om de panelen te komen plaatsen.

Heb je interesse? Schrijf je in voor 31 mei 2020!

Energie Coöperatie BRES verwerkt je gegevens en zorgt ervoor dat de installateur contact met je opneemt voor de vervolgstappen. 
  • Op welk moment wil je het liefst door de installateur gebeld worden voor een afspraak?

(Aanmelden voor de collectieve actie is vrijblijvend, het verplicht je nog tot niets.)

Meer informatie

Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste. De installateur is aangesloten bij Zonnekeur, werkt volgens de huidige normen en gebruikt valbescherming waar nodig. Ook doet BRES werkplekinspecties om te controleren of er veilig wordt gewerkt.

• De installateur combineert zo veel mogelijk de opnames en de uitvoering per wijk. Dit kan ook alvast zelf met de buren worden afgestemd. In de wijk komen vaak dezelfde panelen met een vergelijkbaar legplan.

• De zonnepanelen zijn standaard zwart. Het blijkt dat de meeste mensen dit het mooist vinden. Ook zijn ze van een Tier-1 leverancier. Dit betekent dat de fabrikant moet voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De garanties zijn 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie.

• De parallel omvormer is van het merk Solar Edge en heeft een garantie van 12 jaar. De serie omvormer is van het merk Solis en heeft een garantie van 10 jaar.

• Bij de berekening van het rendement wordt uitgegaan van Zuid-Zuid-Oost oriëntatie, een hellingshoek van 30 graden, 0,21€/kWh met een prijsstijging van 2% per jaar, en een degradatie van de zonnepanelen van 0,5% per jaar.

• Bij de berekening wordt niet meegenomen dat je woning ook in waarde stijgt met gemiddeld ongeveer het bedrag van de investering. Ook maak je met deze ingreep gemiddeld 1 of 2 energielabelstappen.

• De 10% aanvullende korting geldt vanaf 70 deelnemers.

• Betaling aan de installateur is 50% bij opdracht en 50% na levering.

• De garantie op de uitvoering is 18 maanden.

• Inbegrepen in de prijs: het bijmaken van een nieuwe groep in meterkast, een kabel binnendoor van meterkast naar zolder door een loze leiding, ontzorging van de BTW teruggave.

• De prijs is ook inclusief 4% vergoeding voor BRES. Ook is deze actie voor leden van BRES. Nog geen lid? Kijk eens op de website van BRES. Je hoeft nog geen lid te zijn om je aan te melden voor deze actie. 1 jaar lidmaatschap kost €25.

Liever eerst nog even wat vragen?

Wil je eerst meer weten over de actie? Stuur dan een e-mail naar Sjoerd van BRES via s.wiersma@bresbreda.nl. 

Of download de presentatie 2020