Gemeente Breda viert 7 februari, warmetruiendag, met leuke acties!

Elke dag is voor ons een warmetruiendag!

Het is weer (bijna) zover! Op 7 februari 2020 is het alweer warmetruiendag. Heb jij je favoriete warme trui al uitgezocht? Trek hem aan, zet de verwarming een graadje lager en je hebt energie bespaard! Doet heel Nederland dit, dan kunnen we 6,3 miljoen kilo CO2 besparen. Niet gek, toch? Doen we dit de hele winter, dan besparen we 1 megaton CO2. Wat dat betreft kan elke dag een warmetruiendag zijn!

Natuurlijk zijn er meer dingen die je kunt doen om energie te besparen. Voelt je huis altijd koud aan of begin je al vroeg met stoken? Dan is het zeker slim om te investeren in energiezuinig wonen. Dat hoeft niet meteen groot te zijn. In onze maatregelen zie je allemaal wat je aan kleine aanpassingen kunt doen om comfortabeler te wonen. Ook als je grote plannen hebt, helpen we je graag op weg.

De gemeente Breda viert deze dag groots met verschillende initiatieven en samenwerkingen. Zo stelt de gemeente gratis advies van het Energieteam beschikbaar en zal Kinderboerderij Wolfslaar ook allerlei leuke activiteiten gaan organiseren.

Gemeente Breda: “Draag vaker een warme trui!”

In de maanden januari tot en met maart vraagt de gemeente Breda jou vaker een warme trui te dragen, dus niet alleen op Warme Truiendag. Zo blijf je zelf meedoen aan het omlaag brengen van de energierekening.

Gratis energieadvies en energiebesparende maatregelen: op = op.

Tot 28 februari kun jij je aanmelden voor een gratis advies over energiebesparing in huis door het  Energieteam Breda. De eerste 50 aanmelders krijgen bovendien radiatorfolie en tochtstrippen die het energieteam aanbrengt gratis ter waarde van € 30. De waarde van deze energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal € 30,- per huishouden. Meld je gerust aan door contact op te nemen met het energieteam van Atea: telefoon 076 5310180.

Speciaal voor BredaPashouders:

Ben je in het bezit van een BredaPas 2020, dan kun je tot 1 maart 2020 energiebesparende maatregelen in je woning laten aanbrengen door het Energieteam, ter waarde van maximaal € 100,- per huishouden.

Hoe werkt het?

Heb je interesse in energie besparen? Je kunt dan een afspraak maken met het Energieteam. Dit Energieteam kijkt naar het energie- en waterverbruik en brengt een advies uit. Je ontvangt dit vrijblijvende advies per post en kunt vervolgens zelf de maatregelen treffen. De eerste 50 aanmelders krijgen naast het gratis advies ook energiebesparende maatregelen tot maximaal € 30,- per huishouden. Meld je dus snel aan en zit er warmpjes bij!

Workshop ‘Upcycle je Kleding’ bij Boerderij Wolfslaar (7 en 9 februari)

Upcycle je kleding! (door: Anouk Het Boshuis)

Upcycling is de trend waarbij fashion, duurzaam en milieubewustzijn hand in hand gaan. Dit is de perfecte manier om nog langer van je lievelingskledingstukken te genieten, ook al zitten er gaatjes in. Wil je leren hoe je op een easypeasy manier Je lievelingskleding repareert?

Kom dan op 9 februari naar Wolfslaar. Ik laat je zien hoe je kleding op een leuke en makkelijke manier kunt herstellen zelfs als je twee linkerhanden hebt. Heb je de smaak te pakken? Ik verkoopt ook Upcycle-reparatiekits.

Waar? Van 14. 00-16.00 uur aan de picknicktafel in de stal tegenover de knuffelkonijntjes.

Toegang: Gratis!

Bekijk dit event op Facebook.

Workshop ‘Leer breien’ bij Boerderij Wolfslaar (zondag 9 februari)

Breien is hot en natuurlijk wil het ook graag leren! Kom dan naar dit event op Boerderij Wolfslaar.

We beginnen met een makkelijk patroon, een leuke muts, alles recht gebreid. In een kleinere variant kan het een leuke hoes voor je mobieltje zijn.

Insteken, doorhalen.. Hoe ‘zet je op’ en hoe krijg je recht breien onder de knie?  Je zet de eerste stapjes en neemt je breiwerk natuurlijk ook mee naar huis.

Materiaal: we hebben breinaalden in de kringloopwinkel opgeduikeld en restanten garen in allerlei kleurtjes. Als je zelf een mooie bol wol hebt, wij hebben naalden nummer 4.

Toegang: Gratis!

Voor: volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

Bekijk het event op Facebook.

Wil je meer weten over wat er bij jou in de buurt plaatsvindt? Kijk dan ook eens in de WoonWijs agenda. Trek je mooiste warme trui aan en maak er een gezellige dag van!